Warmtepompen

Zuinig en aangename verwarming in uw woning of bedrijf is van groot belang. Lenko Koeltechniek heeft voor elke situatie de juiste warmtepomp. Wij plaatsen zowel opbouw- als volledig geïntegreerde koelsystemen zowel in nieuwbouw als bij renovatie. Deze warmptepompen zijn ook zeer milieuvriendelijk, halen 70 tot 80% warmte uit de lucht van de omgeving en zorgen voor lage energie kosten.

Warmtepomp installeren

Bent u opzoek naar een installateur voor warmtepompen voor uw woning, kantoor of bedrijfsgebouw? Voor het aankopen, installeren en onderhouden van alle soorten warmptepompen bent u bij Lenko Koeltechniek aan het juiste adres. Niet alleen komt u in contact met een expert op vlak van warmtepompen, wij geven u ook graag advies over alle verschillende soorten warmtepompen. Wij plaatsen vooral Daikin warmtepomp systemen maar ook voor andere merken kan u bij ons terecht.

Warmtepompen zijn een steeds populairder alternatief voor klassieke centrale verwarming en worden steeds vaker gekozen omwille van de lage energie kosten en duurzaamheid. Lenko Koeltechniek heeft jarenlange ervaring met het installeren van alle soorten warmtepompen en garandeert u dan ook een professionele plaatsing die u jarenlang geld opbrengt.

Soorten warmtepompen:

1. Lucht / lucht warmtepompen

Voor het energiezuinig koelen en verwarmen.

Deze installatie heeft een binnen- en buitentoestel met een warmtewisselaar zodat u kan verwarmen en afkoelen met hetzelfde toestel. Deze lucht-lucht warmtepompen garanderen u een hoog rendement en een merkbare energiebesparing. Deze warmtepompen hebben een directe werking waardoor u een ruimte in de koude periodes zeer snel kan opwarmen en in de warme periodes efficiënt mee afkoelt.

Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze warmte in uw woning. In de zomer wordt het proces van de lucht-lucht warmtepomp omgedraaid en fungeert uw warmtepomp als een airconditioning systeem. Er zijn verschillende modellen beschikbaar zoals o.a.een warmtepomp als wandmodel, vloermodel of plafondmodel.

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en levert deze binnen af via lucht. De verplaatsing van de warme lucht gebeurt door middel van een warmtewisselaar in een gesloten circuit. Dit garandeert ook de goede werking bij zeer lage buitentemperaturen. In de zomer werkte het toestel omgekeerd door het omkeerventiel: de warmte wordt uit de binnenlucht gehaald om zo via de warmtewisselaar aan de buitenlucht af te geven.

2. Lucht / water warmtepompen

Voor sanitair, warm water of uw verwarmingsinstallatie.

Deze warmtepompen zijn zeer energiezuinige warmtebronnen die hun warmte onttrekken uit de buiten lucht.
Die vervolgens via het koelmiddel zijn warmte afgeeft aan het water. Ideaal voor warm water of voor uw centrale verwarming. Deze warmtepompen worden meestal gebruikt bij nieuwbouw maar ook bij renovatie worden deze warmtepompen geïnstalleerd ter vervanging van een bestaande verwarmingsinstallatie. Daarnaast is het ook een prima te combineren met vloerverwarming.

Lucht-water warmtepompen zijn gemakkelijker te installeren dan andere warmtepompen omdat deze de warmte uit de lucht recupereren en geen uitgebreid captatienetwerk nodig hebben. Dit systeem zorgt ook voor een relatief lage installatiekost./span>

Het grote voordeel van deze lucht-water warmtepompen is dat er geen grote werken moeten gebeuren om een lucht-water warmtepomp te installeren. Hierdoor geniet je ook van lage installatiekosten. Ook heeft deze een minder hoge temperatuur nodig dan de meeste verwarmingsketels om hetzelfde warmtegevoel te creëren. Bovendien haalt deze warmtepomp tot drie kwart van de benodigde energie uit de natuur.

Onderhoud & herstellingen van uw warmtepomp

Na de installatie van u warmtepompen is het aangeraden om jaarlijks een preventief onderhoud te laten doen aan uw warmtepomp installatie. Goed onderhoud van uw warmtepomp is een van de belangrijkste factoren om een optimaal rendement te behouden en de levensduur van uw warmtepomp installatie te verlengen. De kost van een onderhoudsbeurt verdient u trouwens meteen terug door een lagere energiefactuur

  • Volledige controle van de toestellen.
  • Reinigen en desinfecteren van de toestellen met de toepasselijke producten.
  • Reinigen van de filters.
  • Controle en nazicht van de algemene goede werking van de installatie.
  • Afleveren van een onderhoud en lek test attest bij installatie na onderhoud.

Wij staan in voor het onderhoud van onze eigen installaties maar uiteraard onderhouden wij ook installaties die niet bij ons zijn aangekocht of door ons zijn geplaatst. 

Heeft u naast een warmtepomp ook airconditioning of andere koelinstallaties?

Ook voor deze installaties kan u naast de installatie ook bij Lenko Koeltechniek terecht voor onderhoud. Om eventuele lekkages, storingen of defecte onderdelen op te merken is het dan ook raadzaam om één keer per jaar onderhoud te laten uitvoeren op deze installaties.

Lenko Koeltechniek, uw specialist voor alle airconditioning, koeling en warmptepompen!

Wilt u meer info, een gratis offerte of een vrijblijvende afspraak?